בתעשיית התקשורת התחרותית, עמידה בסטנדרטים של תמסורת מבוססים חיונית להבטחת ביצועים איכותיים ואמינים.
לאחרונה, חלה עלייה בבקשות של לקוחות עבור שקעי קיסטון ומגשרי נחושת Cat7, בקשות אלו משקפות אי הבנה נרחבת של תקן Cat7 והתאימות שלו לציוד קצה נחושת.
אי הבנה זו משפיעה לא רק על לקוחות הקצה, אלא היא גם מהווה סיכון למתקינים ואינטגרטורים שעלולים להשתמש בטעות בציוד כזה, ולפגוע במוניטין ובאמינות שלהם.
Cat7 הוא תקן כבלים שפותח באירופה, שנועד לתמוך בקצבי נתונים של עד 10 Gbps בתדרים של עד 600 מגה-הרץ.
כבלים אלה מתוכננים כדי למזער הפרעות אלקטרומגנטיות (EMI) בסביבות רשת מהירות, כגון מרכזי נתונים ומשרדים מסחריים.
חשוב להבין שתקן Cat7 חל רק על כבלים ולא על ציוד קצה מסוג RJ45 - כמו שקעי קיסטון או מגשרי נחושת.
התקן האמריקאי לציוד קצה נחושת, TIA/EIA-568, נשלט על ידי איגוד תעשיית התקשורת האמריקאית (TIA) ו-ארגון תעשיית האלקטרוניקה האמריקאי (EIA).
תקן זה מפרט דרישות למערכות כבלים עד קטגוריה Cat8, אך אינו כולל קטגוריות Cat7 ו Cat7a הקיימות אך ורק בתקן האירופאי ורק לכבלים בלבד שהן ככלל נפוצות יותר ומאומצת יותר.
מחברי ה-RJ45 המאופיינים בתקן זה אינם מיועדים לתמוך בתקני Cat7 ו Cat7a - התקן האמריקאי הכולל כבלים וציוד קצה RJ45 תומך בתקנים cat5e, cat6, cat6a, cat8 בלבד.
בשל הבדלי התקנים, אין תאימות ישירה בין כבלי Cat7 וציוד קצה נחושת שתוכנן לפי התקן האמריקאי TIA/EIA-568.
המחבר המתאים לשימוש עם כבלי Cat7 הוא מחבר GG45, שפותח על ידי Nexans ומחבר Tera שפותח על ידי Simon שני המחברים אינם RJ45 ולכן אינם סטנדרטים ולכן לא אומצו על ידי התעשייה.
נקודה נוספת שחושב להבין היא שבניגוד לתקנים האמריקאים שכול תקן נכתב כדי לתמוך בפרוטוקול תקשורת לתקני Cat7 ו Cat7a אין תמיכה בשום פרוטוקול תקשורת מעבר ל10G, אשר נתמך גם כך על ידי cat6a, כך שאין יתרון בהתקנתם, ובשל כך מעבר לכבלים לא פותח ציוד קצה כדוגמת מחברים מגשרים תיקניים עבור תקנים אלו - וגם כאשר משתמשים בכבלים אילו, משתמשים בציוד קצה של cat6a.
כול השימוש במונחים של Cat7 עבור מגשרים ומחברים מסוג RJ45 הינו חוסרי מקצועיות, וניצול פערי הידע של המשתמשים - היות וציוד זה פשוט לא קיים.
במקרה הטוב ציוד זה עומד בסטנדרטים של cat6a או במקרה סביר יותר לא עומד בשום תקן.
בנוסף, שימוש בציוד כזה עלול לפגוע במוניטין של מתקין מול לקוחותיו. אם לקוחות חווים בעיות ברשת, הם עלולים לפקפק בכשירות ובמומחיות של המתקין, מה שיוביל לאובדן אמון ולעסקים פוטנציאליים.
בנוסף, המתקין עשוי להיות אחראי לכל עלויות שייגרמו לתיקון הבעיות שנגרמו משימוש בציוד שאינו תואם ואינן עומד בסטנדרטים המוכרים בתעשייה.
לכן, אנשי מקצוע בתחום התקשורת חייבים להיות בעלי הבנה מוחלטת של הסטנדרטים והתקנים הקיימים בתעשייה וזאת על מנת להימנע מליפול קורבן למידע שגוי ולהגן על המוניטין שלהם.
לכן, בעת רכישת ציוד רשת, חשוב לוודא שהמוצרים עומדים בתקנים מוכרים בתעשייה ושהספק הציוד ביצע את כל הבדיקות על בסיס הסטנדרטים המוכרים בתעשייה.
לסיכום, תקן Cat7 Cat7a חל רק על כבלים, בעוד שתקן TIA/EIA-568 רלוונטי לציוד קצה נחושת RJ45 ומוגדר רק עבור סטנדרטים cat5e,cat6,cat6a,cat8.
כדאי לכם לבדוק: